Tuesday, January 5, 2010

Selamat Datang

Assalamualaikum kpd sahabat2 batch 54 KISAS,

Blog ini dibina untuk manfaat kita bersama.. Ia bertujuan untuk membolehkan kita berkongsi maklumat berkenaan kisas, guru-guru, biasiswa, pandangan serta nasihat, discussion, dan lain-lain lagi di samping membolehkan kita sentiasa keep in touch dengan rakan seperjuangan..

Buat masa ini, blog ini terbuka kepada umum untuk melihatnya (view).. namun, dalam masa terdekat, ia hanya akan terbuka kepada mereka yang diberi permission untuk menghantar post serta yang diinvite untuk melihatnya.. oleh itu, admin berharap agar pelajar-pelajar KISAS spm 2009 dapat meninggalkan email yang digunakan untuk google account anda bagi membolehkan admin menjemput anda untuk menghantar post.. kepada mereka yang tidak mempunyai google account dan malas untuk membuatnya, sila tinggalkan email anda bagi membolehkan admin menginvite anda untuk melihat (view) blog ini.. anda juga diseru supaya meninggalkan URL blog/web anda supaya meudahkan admin mengupdate blog ini engan link ke blog anda [seperti yang dapat dilihat pada Gen 54 : Muslimin dan Gen 54 : Muslimat pada sidebar bog ini.. Apa-apa email/URL yang hendak ditinggalkan boleh lah berbuat demikian pada comment utk post ini.. Kerjasama korang amatlah dihargai..

Kepada mereka yang igin menghantar post, sila pastikan ianya dilabel dgn label yang sesuai bagi memudahkan rakan-rakan kita mencari post yang sesuai dgn kehendak mereka.. Buat masa ini, label yang dapat difikirkan ialah (maksudnya, boleh ditambah lagi kemudian):

  1. kisas : post yang berkaitan dgn kisas
  2. teachers : post yang berkaitan dgn guru-guru kisas
  3. scholarship : post yang berkaitan dgn biasiswa
  4. memori : post yang berkaitan dgn kenangan, memori serta pengalaman di kisas
  5. admin : post yang berkaitan dgn pengumuman oleh admin blog ini
  6. pengumuman : post yang berkaitan dgn perkara yang perlu perhatian segera
  7. discussion : post yang berkaitan dgn perbincangan serta pendapat pelajar2 [untuk discuss, gunakan comment for this post]
  8. gambar : post yang bertujuan untuk berkongsi gambar
  9. download : post yang berkaitan dgn perkara yang telah diupload dgn tujuan untuk didownload oleh rakan2 lain seperti link ke 4shared dan sebagainya
  10. Islam : post yang berkaitan dgn agama Islam yang tercinta, atau isu yang berkaitan dengannya
  11. tazkirah : post yang berkaitan dgn tazkirah, nasihat atau yang seumpamanya
  12. info : post yang berkaitan dgn perkembangan diri anda
  13. isu semasa : post yang berkaitan dgn isu yang hangat diperkatakan..
  14. review : post yang berkaitan dgn pandangan anda tentang lagu, movie, video dan sebagainya
Sebarang idea untuk blog ini serta apa-apa cadangan untuk penambahbaikan blog bolehlah diajukan dalam ruangan shoutbox pada sidebar.. [jgn buat post untuk admin pulak..]


Terima kasih atas kerjasama korang semua.. Harap dapat mengimarahkan blog ini untuk manfaat kita bersama.. Syukran Jazilan..Semoga dalam rahmat Allah sentiasa..

"We Are The Future Islamic Leaders"

p/s: sorry, agak skema.. haha.. =)


p/s: Untuk pengetahuan, blog yang menjadi blog contoh sekarang adalah Blog Gen 52

18 comments:

Anonymous said...

soalan:

kene bagi emel utk jdi author ke utk jdi reader?

54th of KISASian said...

To anonymous: both, reader and author..

>>knp x tulis skali nama, kn sng nak knl sapa nie..

Ustaz Abbas said...

abbas_ki54@yahoo.com

syafiqah.syahirah said...

eyqasyahira@hotmail.com

nawal said...
This comment has been removed by the author.
nawal said...

scoppe_sisworld@yahoo.com

Akihisa des said...

Ahmad Solihin Bin Mohd Amin
"...http://atomsilverisag.blogspot.com/..."
e-mail: ahmad92_silver@yahoo.com.my

dinabudakbaek said...

dina;
awanituindah@yahoo.com

M.H.Jr said...

wallsnbricks@yahoo.com

Aina Mardhiya said...

Aina,
ameera_ilham@yahoo.com
ainamardhiya@gmail.com

aisya.lilac said...

aisyahusin:lilac_pink92@yahoo.com

Galvanometer said...
This comment has been removed by the author.
Galvanometer said...

robotic_gen92@yahoo.com

asma said...

kaklong_naza@hotmail.com

anyway thanks for inviting and telling me bout this...

Dah tulih nama pun tataw lg ka? said...

asyzruffz@gmail.com
(yg ni aku gna tuk urusan formal jer)


asyraf_xyz@yahoo.com.my
(Yg ni aku gna utk ym la n others.)

Zinnera said...
This comment has been removed by the author.
basyrina said...

basyriena_farhana@yahoo.com.my

Anonymous said...

nur asilah farhah binti mohd zakaria
yellow_duck04@yahoo.com

Ajukan Soalan Kepada Admin

 
Cheap Web Hosting | Top Web Host | Great HTML Templates from easytemplates.com.